Krydret spindelvevkake til Halloween

kake Oct 31, 2025

I dag er det Halloween! Jeg skal ærlig innrømme at dette ikke er en høytid jeg selv legger så mye i – men det er en perfekt anledning til å være kreativ på kjøkkenet. Og akkurat det elsker jeg!
I går tryllet jeg frem en nydelig, krydret spindelvevkake med gresskar – både saftig, lun og full av høststemning.

Kanskje denne kaken kan skape litt Halloween-magi hjemme hos deg også?

Kaken er en blanding av klassisk krydderkake og gresskarkake, laget med revet butternutgresskar for ekstra sødme og saftighet. Om du ønsker, kan du enkelt bytte gresskar med gulrot – da får du en næringsrik gulrotkake med den samme deilige kryddersmaken.

Forresten, kjøper du inn godteri til Halloween? Jeg gjør ikke det. I stedet har jeg tegnet søte (og litt skumle) dødninghoder på klementiner. Alle barna som kommer på trick or treat i helgen får en klementin med personlighet! Kanskje ikke det som skaper størst jubel – men jeg kan bare ikke ha det helt godt med meg selv om jeg deler ut store mengder godteri. De får nok av det ellers, og ærlig talt: små barnekropper trenger først og fremst næring, ikke sukker.

Det føles godt å bidra med noe litt annerledes, litt snillere – og fortsatt veldig gøy.



Krydret spindelvevkake med gresskar

Kake
80 g havemel
40 g mel, jeg brukte Møllererens glutenfrie melmiks
10 g kollagen, eventuelt mer mel
1 ts bakepulver
1 honning
2 ss kokossukker
Krydder: 1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme, 1/4 ts nellik, 1/5 ts ingefær
1/ ts salt
Ca 200 g revet gresskar, eventuelt revet gulrot
100 g gresk yoghurt
2 egg
Litt melk, eventuelt vann

Glasur
100 g kremost
100 g gresk yoghurt
1 -2 ss lønnesirup, yaconsirup eller honning - smak deg til
1 ts vaniljepulver

Spindevevmønster
Ca 50 g smeltet sjokolade

Start med å lage kaken.
Bland sammen mel, bakepulver, krydder og søtning i en bolle.
Ha så i yoghurt, egg og revet gresskar eller gulrot. Bland godt sammen.
Tilsett litt vann eller melk og røren blir tykk. Jeg tilsatte omtrent 0,5 dl melk. Røren skal ha samme konsistens som gulrotkake.
Hell røren i en form.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.

Lag glasuren.
Ha alle ingrediensene i en bolle. Bland sammen.
La stå i 10 minutter før du har over den avkjølte kaken.
Lag spindelvevmønsteret ved å smelte sjokoladen og ha den smeltede sjokoladen i en sprøyte pose eller plastpose. Lag et lite hull i det ene hjørnet.
Start med å lage spindelvev ved å lage en spiral. Start midt i kaken med en liten runding og arbeid spiralen så utover til ytterkanten av kaken. Bruk tuppen av en kniv, eventuelt en fyrstikk eller lignende, til å trekke linjer ut fra midten av kaken, altså der spiralen starter, slik at du danner et spindelvevmønster. Sett kaldt til den skal spises.



Håper du får lyst til å lage litt halloweenstemning du også med denne spindevevkaken. Enojoy!


Kristine ♥







Få små kjærlighetsnotater fra meg 

Bli med på mitt nyhetsbrev og få jevnlig påfyll av tips, oppskrifter og inspirasjon – alt for å hjelpe deg til et mer magisk liv, fylt med energi og god helse.

Jeg liker ikke spam jeg heller, din email er trygg hos meg