DET BESTEJULEBRØDET - FULLT AV FIBER OG PROTEINER
Dec 13, 2025Dette er et sånt brød jeg skulle ønske noen hadde gitt meg oppskriften på for mange år siden. Som smaker helt nydelig jul, samtidig som det føles som kjærlighet i kroppen. For desember handler ikke bare om småkaker, sukker og blodsukker- berg og dalbane, den handler også om å ta vare på energien vår, hormonene våre og nervesystemet vårt midt i alt som skjer. Og dette julebrødet er både næring og nytelse i en og samme bit.
Dette er et sunt, proteinrikt og mettende julebrød du kan bake både i desember og resten av året. Du kan droppe julekrydderet og lage et helt nøytralt, superdeilig proteinbrød når som helst. Men i advent er dette rett og slett magisk. Fullt av protein, fiber og næring som faktisk gir deg mer energi.

Det beste julebrødet
Til 1 brød
200 g cottage cheese
1 egg
80 g havregryn
80 g mel, jeg brukte fullkornsrismel
1 ts bakepulver
1 ts kanel, 1/2 ts kardemomme, 1/4 ts nellik og 1/4 ts ingefær
Ca 30 g hakkede nøtter
3–4 dadler i biter
Ca 30 g kakaonibs eller hakket mørk sjokolade, kan sløyfes
Bland alle ingrediensene i en bolle med en skje eller sleiv.
Form til et brød på bakepapirkledd plate.
Stek på 175 grader i ca 60 minutter.
Så enkelt!
Du kan med fordel doble oppskriften og lage et større brød, for dette forsvinner fort.
Jeg laget et litt lavt denne gangen, neste runde blir det både høyere og større, for dette er rett og slett for godt til å bare lage en gang. Naaam!

La oss snakke litt om hva dette brødet faktisk gjør for kroppen din.
Cottage cheese er en fantastisk proteinkilde og gir kroppen byggesteiner til både muskler, vev og hormoner. Protein sørger også for bedre metthet og mindre sug, noe som er gull verdt i en måned full av fristelser.
Egg er fullpakket med næringsstoffer og inneholder blant annet kolin, som er viktig for både hjerne og lever. I tillegg bidrar egg til stabilt blodsukker og langvarig metthet, noe kroppen elsker.
Havregryn er dronningen for tarmen din, full av betaglukaner som gir næring til de gode bakteriene. En god tarm betyr bedre immunforsvar, hormonbalanse og energi.
Fullkornsrismel bidrar med fiber og langsomme karbohydrater som gir jevn energi i stedet for raske topper og dype daler. Det gir også struktur til brødet uten å gjøre det tungt, bare saftig og deilig.
Kanel, kardemomme, nellik og ingefær er ikke bare juleparfyme, de er små helseboostere for kroppen. Disse krydderne støtter fordøyelsen, virker lett blodsukkerstabiliserende og varmer kroppen fra innsiden. Akkurat det vi trenger på denne tiden av året.
Nøtter er fulle av sunne fettsyrer, mineraler og fiber som gir næring på cellenivå. De bidrar til metthet, stabil energi og god hjertehelse, samtidig som de gir deilig crunch.
Dadler er naturens egen karamell, fulle av fiber, kalium og naturlig sødme. De gir deg noe søtt uten at blodsukkeret hyler, og gir både energi og god magefølelse.
Kakaonibs eller mørk sjokolade inneholder antioksidanter som støtter både hjerte og nervesystem. Samtidig trigger de dopamin og små lykkefølelser.

Jeg elsker å spise brødet helt for seg selv uten pålegg, fordi det er så saftig og rikt på smak. Men du kan også nyte det med brunost, som er ren julelykke. Eller med rå blåmuggost, som faktisk er fermentert og støtter tarmfloraen din, og litt honning. Mmmm.
Lag dette brødet, kjenn på kroppen etterpå og legg merke til forskjellen. Og hvis du tester det, tagg meg gjerne på Instagram @kristine_aure. Jeg ELSKER å se dere lage oppskriftene.
Og har du lyst på enda flere, næringsrike og deilige oppskrifter? Sjekk ut jule e-boken jeg har laget her - som inneholder hele 59 sider full av deilig julekos. Jeg kan garantere at du får noen nye favoritter.
Desember kan være full av varme, smak og magi – uten å tappe deg ❣️
Få små kjærlighetsnotater fra meg ❣
Bli med på mitt nyhetsbrev og få jevnlig påfyll av tips, oppskrifter og inspirasjon – alt for å hjelpe deg til et mer magisk liv, fylt med energi og god helse.
Jeg liker ikke spam jeg heller, din email er trygg hos meg